Green Binominal: afine, ferma, fructe de padure, fructe proaspete, Maramureș

Povestea fermei

Istoricul fermei Green Binominal

Încă din anii 70’ în locația de astăzi a fermei noastre au fost plantate și cultivate livezi de măr, păr, prun și afin. Astăzi mai există o mică parte din plantația originală de afin, care încă produce constant fructe gustoase.

Ferma Green Binominal a fost înființată în anul 2015, în orașul Seini, județul Maramureș. Ferma se întinde pe 27 hectare și din punct de vedere al producției se dorește a acoperi tot sezonul afinelor cu soiuri timpurii-Duke, de sezon-Chandler și târzii-Elliot. Plantația este realizată pe bilon, cu sistem de irigație prin picurare. Dispune de un bazin de acumulare a apei, este îngrădită, deținem trei depozite frigorifice cu o capacitate de stocare de peste 60t de fructe, linii de sortare și ambalare moderne, linie de procesare și îmbuteliere a fructelor. Avem și un parc nou de utilaje, scule și echipamente.

Ferma a fost cofinanțată din fonduri europene.

Ne dorim o fermă modernă din toate punctele de vedere și în special deschisă colaborărilor cu universitățiile de profil și nu numai, în diferite proiecte de cercetare, inovare, schimburi de experiență, etc.