Green Binominal: afine, ferma, fructe de padure, fructe proaspete, Maramureș

Politica de retur

Renuntarea la cumparare

Produsele achizitionate de pe stupinaonea.ro se pot returna in termen de 14 zile calendaristice de la primire, conform dispozitiilor OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor, fara penalitati si fara necesitatea invocarii vreunui motiv, cu suportarea de catre cumparator a cheltuielilor de returnare.

Produsele si ambalajele acestora trebuie sa fie sigilate si nedeteriorate.

Pentru produsele perisabile nu se ofera posibilitatea de returnare!

Solicitarea returnarii produselor se face prin telefon la 0725 969 932 sau prin email la office@greenbinominal.ro. Returnarea repetata a produselor va putea fi considerata un abuz, oferindu-ne dreptul sa refuzam expedierea unor alte viitoare comenzi catre acel client.

Listati si apoi completati formularul de retur pe care il gasiti aici.

Pregatirea si expedierea coletului

Produsele trebuie impachetate corespunzator, in ambalajele lor originale. Atat produsele cat si ambalajele lor trebuie sa fie sigilate, intacte si nedeteriorate.

Adresa la care trebuie trimis coletul este:

Destinatar: GREEN BINOMINAL SRL - FERMA
Adresa: Oras Seini, str. Externe nr. 6, jud. Maramures
Telefon: 0725 969 932

Costurile de returnare sunt suportate de catre cumparator, conform legii.

Restituirea contravalorii produselor returnate

Contravaloarea produselor returnate va fi rambursata in maximum 14 zile de la data inregistrarii solicitarii de retur in contul bancar specificat in formularul de retur. Rambursarea contravalorii produselor returnate va fi facuta doar in cont bancar si doar intr-un cont apartinand persoanei care a comandat produsul si care face returul, nu se poate face catre terti.

Responsabilitatea fata de starea produsului

Conform art. 20 din OUG 34/2014 cu modificarile Legii nr 157/2015, riscul de deteriorare sau pierdere a produsului este transferat consumatorului in momentul in care acesta sau o parte terta desemnata de acesta, alta decat transportatorul, intra in posesia fizica a produselor. Cu toate acestea, riscul este transferat consumatorului in momentul livrarii produselor catre transportator, daca transportatorul a fost insarcinat de catre consumator sa transporte produsele, iar aceasta optiune nu a fost oferita de catre profesionist, fara a aduce atingere drepturilor consumatorului fata de transportator.

Dispozitii legale

In conformitate cu art. 9 din OUG 34/2014, cumparatorul, nemultumit de performantele sau calitatea produsului, sau daca acesta constata ca produsul nu corespunde cerintelor sale, are dreptul de a denunta unilateral contractul in termen de 14 zile calendaristice de la data primirii produsului. In cazul denuntarii contractului, produsul trebuie sa fie in starea de la vanzare, insotit de toate accesoriile, iar cutia acestuia sa nu fie deteriorata.

In conformitate cu art. 13 din OUG 34/2014 rambursarea sumelor achitate pe produs se va face in cel mult 14 zile de la data denuntarii contractuluI, clientul avand obligatia sa trimita coletul catre noi in termen de 14 zile de la data denuntarii contractului, in caz contrar putem amana restituirea contravalorii produselor achitate pana in momentul in care produsul ajunge fizic la noi.

Nu fac obiectul denuntarii unilaterale a contractului produsele deteriorate sau care prezinta defectiuni din culpa cumparatorului, precum si cele care au fost desfacute ori ale caror piese au fost inlocuite.

Conform art. 16 din aceeasi ordonanta, sunt exceptate de la dreptul de returnare urmatoarele:

  • produsele al caror pret depinde de fluctuatiile cursurilor pietei financiare care nu pot fi controlate de comerciant;
  • produsele executate dupa specificatiile consumatorului sau personalizate la cererea acestuia, precum si cele care prin natura lor nu pot fi returnate sau cele care se deterioreaza ori se degradeaza rapid;
  • produsele confectionate la cererea consumatorului
  • furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protective a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator