Chec cu banane si afine
Chec cu banane si afine
Rețete
Timp de preparare 1 ora, dificultate redusa
Ingrediente pentru o tava de chec (10-12 felii):
- 125g unt 82% grasime
- 250g zahar
- miezul de la o pastaie de vanilie
- 3 oua
- 3 banane foarte bine coapte
- 250g faina
- un pliculet praf de copt
- un praf sare
- 200g afine
Incingem cuptorul la 160°C cu ventilatie. Este foarte important ca untul sa fie moale, la temperatura camerei. Spumam untul cu zaharul si miezul de la pastaia de vanilie, cu mixerul la viteza mare, 10 minute sau pana granulele de zahar nu se mai simt. Adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Punem bananele, facute piure cu furculita. Amestecam. Adaugam apoi si faina, cernuta impreuna cu sarea si praful de copt. Amestecam.
La final punem afinele, trecute prin faina. Amestecam usor cu spatula. Turnam compozitia intr-o tava pentru chec sau cozonac, unsa cu unt si tapetata cu faina, sau cu unt si hartie de copt. Coacem checul cu banane 45-50 minute sau pana trece testul scobitorii (o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curata, fara urme de aluat) si este frumos rumenit. Lasam sa se raceasca putin in tava, apoi il rasturnam pe un fund de lemn, pe o parte, si il lasam sa se raceasca foarte bine. Este foarte important pentru ca Banana bread sa nu se lase.
Cand checul este rece, il pudram cu zahar, il feliem si ne bucuram de un desert delicios!